Twitter Bildirimleri Neden Gelmektedir?

Twitter bildirimleri, genellikle takip ettiğiniz kişilerin gönderileri hakkında olurken bazen takip etmediğiniz kişilerden de gelebilir. Bu durumda, Twitter size önemli bir konuda yenilik getiren birini takip edebilir, bir tweetiniz beğenilebilir veya bir tweetiniz retweet edilebilir. Ayrıca, birinin sizi takip etmeye başlaması veya birine bir mesaj göndermeniz de bildirimler oluşturabilir. Fakat, gelen tüm bildirimleri görmek zorunda değilsiniz. Bu artan haber akışını azaltmak için, Twitter bildirim ayarlarınızı düzenleyip belirli bildirimleri kapatabilirsiniz.

Twitter Bildirim Ayarları Nasıl Yapılır?

Twitter bildirim ayarları, kullanıcıların almak istedikleri bildirim türünü belirlemek ve gereksiz bildirimleri engellemek için oldukça önemlidir. Twitter’da bildirim ayarlarına erişmek için profil resminize tıklayıp “Ayarlar ve Gizlilik” > “Bildirimler” adımlarını takip edebilirsiniz. Burada kullanıcılar, hesaplarında gerçekleşen farklı olaylar için bildirimleri aktif veya pasif hale getirebilirler. Örneğin, bildirimleri sadece belirli bir gruptan veya takip edilen kişilerden almak, direkt mesajlara cevap verildiğinde bildirim almak veya bir tweetin paylaşıldığı anda bildirim almak gibi birçok seçenek mevcuttur.

Aynı zamanda, “Gelen Kutusu” bölümünde yer alan herhangi bir bildirimde “Bildirimlerdeki Ayarlar” seçeneğine tıklayarak o bildirim türü için ayarları değiştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, “Mobil Bildirimler” ayarlarında da tamamen kapatılması veya sadece belirli saatlerde bildirim alınması gibi seçenekler yer almaktadır. Kullanıcılar ayrıca, bildirimlerin gösterileceği şekli (öncelikli olarak, kronolojik olarak veya birleşik olarak) de belirleyebilirler.

Tüm bunların yanı sıra, kullanıcılar belirli bildirim türlerini tamamen engelleyebilir veya sadece belirli bir kişiden gelen bildirimleri kapatma seçeneğine sahiptir. Bildirim ayarlarının düzenli olarak kontrol edilmesi, fazla bilgi kirliliğinin önüne geçerek kullanıcı deneyimini artırmaktadır.

Twitter Bildirimleri Nasıl Engellenir?

Twitter bildirimleri bazen can sıkıcı olabilir. Özellikle takip etmediğimiz kişilerin sürekli bildirimler göndermesi sinir bozucu olabilir. Neyse ki, Twitter kullanıcılarına bildirimleri engelleme seçenekleri sunar.

Bildirimleri engellemek için, öncelikle Twitter hesabına giriş yapmanız gerekir. Daha sonra, sağ üst köşedeki “Ayarlar ve Gizlilik” düğmesine tıklayın ve açılır menüden “Bildirimler” seçeneğine tıklayarak bildirim ayarlarını açın.

Burada, “Bildirimleri Yönet” butonuna tıklamalısınız. Açılan sayfada, engellemek istediğiniz bildirim türünü seçebilirsiniz. Örneğin, bir kişinin retweet’leri veya beğenileri, bir sözleşme yeniden açılırsa veya tweet’leriniz alıntı yapılırsa gibi bildirimler engellenebilir.

Seçtiğiniz bildirim türünü engellemek için, yanındaki “Ayarları Değiştir” düğmesine tıklamanız yeterlidir. Ardından, “Hiçbir Şey” seçeneğini seçerek bildirimleri tamamen engelleyebilirsiniz.

Ayrıca, bir kişinin bildirimlerini de engelleyebilirsiniz. Bunun için, profillerinin yanındaki ayarlar düğmesine tıklayın ve “Engelle” seçeneğine tıklayın. Bu, belirli bir kullanıcıdan gelen tüm bildirimleri engelleyecektir.

Bu adımlar, Twitter bildirimlerinin yönetiminde size kolaylık sağlayacaktır. Artık indirilmemiş bildirimleri engelleyebilir ve daha gerekli olanları alabilirsiniz.

Belirli Kişilerden Gelen Bildirimler Nasıl Engelleyebilirim?

Belirli kişilerden gelen bildirimler, özellikle bazı kişilere karşı takipten çıkılmak istenmediğinde oldukça önemli bir özelliktir. Twitter’da belirli kişilerin bildirimleri nasıl engelleneceği oldukça basittir. İlk olarak, engellemek istediğin kişinin profil sayfasına gitmen gerekmektedir. Profil sayfasına girdikten sonra, sağ üst köşede bulunan üç noktalı simgeye tıklamanız gerekmektedir. Açılan menüden ‘Engelle’ seçeneğine tıklayarak, belirli kişilerin bildirimlerini engelleyebilirsiniz. Ayrıca, ‘Ayalar ve Gizlilik’ seçeneğine giderek ‘Gizlilik ve Güvenlik’ bölümünde ‘Engellenen Hesaplar’ seçeneğinden de aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu seçenekleri kullanarak, belirli kişilerden gelen bildirimlerinizi rahatlıkla engelleyebilirsiniz.

Bildirimler Yalnızca Belli Bir Konuda Olarak Ayarlanabilir mi?

Bildirimlerin yalnızca belirli bir konu başlığı veya kişi tarafından atılan tweetlerle ilgili olması da mümkündür. Bu seçenek, Twitter bildirim ayarları içinde yer almaktadır. Konu bazlı bildirimleri açmak ve yönetmek oldukça kolaydır. İlk olarak, Twitter hesabımıza giriş yaparak ayarlar kısmına gelmeliyiz. Ardından “bildirimler” seçeneğine tıklamalıyız. Burada “konular” seçeneğini seçerek, ilgi alanlarımızla ilgili bildirimleri seçebiliriz. Böylece, yalnızca belirli bir konuda tweet atan kişilerden bildirim alabiliriz. Ayrıca, böylece Twitter’ın bildirimleri daha anlamlı hale getirmesi de sağlanır.

Bildirimlerin Süresi Nasıl Düzenlenebilir?

Bildirimlerin süresi, Twitter’da önemli bir ayarlama seçeneğidir. Gelen bildirimlerin belirli bir süre sonra planlanmış bir şekilde silinmesi, size gereksiz bildirimlerin hızlıca silinmesine yardımcı olabilir. Twitter bildirim ayarlarında bu süreyi istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Bu özelliğe erişmek için Twitter hesabınıza giriş yaparak Ayarlar ve Gizlilik bölümünden Bildirimler sekmesine geçebilirsiniz. Orada, her uygulama için süreyi ayarlayabileceğiniz seçenekler bulunacaktır. Bu sayede, sizin için önemli olan bildirimlerin süresini uzatabilir veya kısaltabilirsiniz.

Bildirimlerin Sıklığı Nasıl Azaltılır?

Twitter, sosyal medya hesapları arasında en çok kullanılanlardan biridir. Ancak, zaman zaman bir anda gelen yoğun bildirimler kullanıcıları rahatsız edebilir. Eğer Twitter hesabınızdaki bildirimleri azaltmak istiyorsanız bazı ayarlar yapmanız gerekmektedir.

Bildirim sıklığını azaltmanın en kolay yolu Twitter bildirim ayarlarını değiştirmektir. Bunun için, profil resminizin yanındaki üç noktaya tıklayıp “Ayarlar ve Gizlilik” seçeneğine tıklayın. Ardından “Bildirimler” kısmına gidin ve almak istemediğiniz bildirimleri kapatabilirsiniz.

Twitter uygulamasında yer alan “Önemli olabilecek bildirimleri al” özelliği sayesinde yalnızca önemli durumlarda bildirim alabilirsiniz. Bunun için yine “Bildirimler” kısmına gidin, “Önemli olabilecek bildirimleri al” özelliğini açın.

Bir hesaptan gelen bildirimleri engellemenin birkaç yolu vardır. Bunlardan biri, ilgili hesabın sayfasına girip üç noktaya tıklamaktır. Ardından “Engelle” seçeneğini seçerek tüm bildirimlerini engelleyebilirsiniz. Ayrıca, aynı işlemi bildirim geldiği zaman da yapabilirsiniz.

Bildirimleri belirli saatler arasında almak için gelen “Bildirim zamanlaması” özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellikle birlikte bildirimleri yalnızca belirli saatler arasında almak isteyebilirsiniz. Bunun için “Bildirimler” kısmına gidin, “Bildirim zamanlaması” seçeneğine tıklayın ve istediğiniz zaman aralığını seçin.

Twitter Bildirimleri Uygulama Dışında da Alınabilir mi?

Twitter bildirimleri, uygulama dışında da alınabilecek seçenekleri sunmaktadır. Bunun için kullanıcıların öncelikle ayarlar bölümüne girerek, bildirimler ve sesler kısmından web bildirimlerini aktif hale getirmeleri gerekmektedir. Bu sayede, Twitter bildirimleri web tarayıcılarında da görüntülenebilir.

Bunun yanı sıra, kullanıcılar Twitter bildirimlerini e-posta veya metin mesajı (SMS) yoluyla da alabilirler. Bunun için ayarlar bölümüne giderek mobil kısmından telefon numarası ya da e-posta adresi eklemeleri gerekmektedir. Bu ayarların tamamlanmasının ardından, kullanıcıların Twitter’da belirleyeceği bildirim seçeneklerine göre e-posta ya da SMS yoluyla bildirim alacakları belirleyebilirler.

Bunların yanı sıra, Twitter resmi uygulamalarının dışında da farklı uygulamalar aracılığıyla bildirimler alınabilir. Bunun için kullanıcıların seçecekleri uygulamaların uygun ve güvenli olması gerekmektedir. Aksi takdirde, kullanıcılar kötü amaçlı saldırılara maruz kalabilirler.

Email Üzerinden Twitter Bildirimleri Alma

Twitter’dan gelen bildirimleri email adresimize göndermenin yolu, ayarları düzenlemekle mümkündür. Twitter ayarlarınızda “Bildirimler” sekmesine tıkladığınızda, “Email önemli bildirimler” seçeneğini seçerek email bildirimlerini açabilirsiniz. Ayrıca, “Email bildirimleri” bölümünde, hangi durumlarda email bildirimi almak istediğiniz ayarlarını yapabilirsiniz. Bu ayarlar arasında DM (direkt mesajlar), yeni takipçiler, etkileşimler ve güncelleştirmeler bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra, “Email adresi” bölümünden istediğiniz email hesabını seçerek, Twitter bildirimlerinizin hangi email adresinize gönderileceğini belirleyebilirsiniz. Ayarları tamamladıktan sonra, güncelleme butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Bu şekilde twitter bildirimleri email adresinize geldiğinde, hızlı ve kolay bir şekilde haberdar olabilirsiniz. Ancak, fazla sayıda bildirim alıyorsanız, ayarları düzenleyerek sadece önemli bildirimleri alabilir ve gereksiz bildirimlerin önüne geçebilirsiniz.

Metin Mesajı (SMS) Üzerinden Twitter Bildirimleri Alma

Twitter bildirimleri artık SMS yoluyla da alınabilir. Bunun için kullanıcıların Twitter hesabı ayarları kısmına girerek “Mobil” bölümü altında “Metin Mesajlarını Yönet” seçeneğini seçmeleri gerekmektedir. Bu seçeneği açtıktan sonra kullanıcılar, belirli bir numara üzerinden Twitter’dan gelen bildirimleri alabilirler.

Bunun yanı sıra, Twitter SMS bildirimleri için ayrıca bildirim tercihlerini düzenleme seçeneğini de sunar. Kullanıcılar, hangi tür bildirimleri almak istediklerini seçebilirler. Örneğin, bir kullanıcı sadece mesaj bildirimlerini almak istiyorsa, sadece mesaj bildirimleri seçeneğini açabilir.

Twitter, SMS bildirimleri için bir diğer özellik olarak “Durdur” seçeneğini de sunar. Kullanıcılar, SMS bildirimleri almayı durdurarak istedikleri zaman yeniden açabilirler. Böylelikle, bildirimlerin sıklığını ve miktarını kontrol edebilirler.

Yorum yapın