Android destekli telefon ve tabletlerdeki uygulamaların bilgisayar ortamında kullanılmasını sağlayan Android emülatörler, uygulama geliştirmek için ideal bir test etme yöntemidir. Bu emülatörler sayesinde oyun, uygulama ve uygulama geliştirme işlemleri bilgisayar ortamında yapılabilmektedir. Birçok Android emülatör ücretsizdir.
En İyi Android Uygulamalar.
- Android Studio
Genel olarak Android işletim sistemi geliştiricilerinin kullandığı bu emülatör, aynı zamanda uygulamaları kullanmaya da olanak sağlamaktadır. Oldukça kapsamlı bir geliştirme ortamı sağlayan Android Studio, tüm uygulamaların kurulabileceği Google App uygulamasını kendi içeriğinde barındırması, bu uygulamanın en önemli artısıdır. Ancak 1.8 Gb boyutuyla oldukça büyük bir uygulama olması ve 7 Gb kadar boş hard disk alanı istemesi bu uygulamanın dezavantajlarıdır.
- Andy
Görselliğe fazlasıyla önem veren bu uygulama, teknik anlamda da oldukça kullanışlıdır. Google destekli tüm uygulamaları kolay çalıştırabilmesi, uygulamaların sürükle-bırak yöntemiyle kolayca yüklenebilmesi ve herhangi bir grafik kartına ihtiyaç duymaması, Andy yazılımının artılarıdır. Uygulamanın tek eksiği, kurulum sırasında biraz zaman almasıdır.
- Nox
Android emülatörleri arasında en uyumlu ve hızlı çalışan yazılımlardan biridir. Aynı zamanda oldukça iyi bir test aracıdır. Hızlı ve uyumlu çalışması, tek tuşla root özelliği, dokunmatik hareketlerin kolaylıkla ayarlanabilmesi ve GPS özelliği bu uygulamanın artılarıdır. İlk kullanımda ortaya çıkan yavaşlık dışında, ciddi bir eksikliği bulunmamaktadır.
- Bluestacks
Emülatörler arasında en popüler olan Bluestack uygulaması, tamamen ücretsiz hizmet vermektedir. Tek tıkla kurulum özelliği, kolay Apk kurulumları, Gmail hesabı üzerinden kullanım sağlaması, uygulamanın artılarıdır. Ancak desteklenen uygulamaların kısıtlı olması, Bluestack yazılımının tek eksik yanıdır.
- Genymotion
Kullanımı oldukça yaygın olan bu uygulama, üst düzey özellikleriyle dikkat çekmektedir. Güçlü bir ortam, görselliğin ön planda olması ve hızlı bir uygulama olması yazılımın artıları olmakla birlikte, Google uygulamalarının yüklü olmaması ve ücretsiz versiyonun çok kısıtlı olması eksi yanlarıdır.